Erstatningsordre & bytteordre

Gjør det enklere for kunden å bytte produkter eller få en ny ordre levert.

Erstatningsordre er en av Omniums OMS-funksjoner. Dette innebærer at man kan opprette en ny ordre basert på en eksisterende ordre, eller lage en såkalt “bytteordre.” Erstatningsordre kan være aktuelt i mange ulike tilfeller. Noen eksempler er hvis varen blir borte i posten eller av andre grunner ikke kommer frem til kunden.

Bytteordre innebærer at kunden enkelt kan bytte produktet de har bestilt mot et nytt produkt, fremfor å kun returnere og få pengene tilbake. Dette kan eksempelvis være hvis kunden ønsker samme produkt, men i en annen størrelse eller farge.

 

Opprett erstatningsordre i Omnium

Omnium gjør det enkelt å opprette en ny ordre for kunden. Erstatningsordre kan opprettes via Omniums grensesnitt, der alt deretter vil kunne gå automatisk. Omnium håndterer hele behandlingen, arbeidsflyten og oppfølgingen av ertatningsordren på like linje som en vanlig ordre. Dette inkludert også håndtering av retur eller kansellering av både erstatningsordren og den orginale ordren.    

erstatningsordre

Bytteordre 

Bytteordre gjør det enklere for kunden å bytte varen i en ny størrelse eller variant. Dette innebærer at man i stedet for å returnere et produkt kan få et nytt, alternativt produkt tilsendt. Et typisk scenario er at kunden bestiller samme produkt i flere forskjellige størrelser, for deretter å returnere de resterende produktene som ikke passer. Med bytteordre kan de i stedet bestille varen i den størrelsen som de tror vil passe, og enkelt få det samme produktet i en ny, riktig størrelse levert. Produkter kan byttes med andre varer som har tilsvarende eller lavere pris. Ved lavere pris krediteres resterende beløp tilbake til kunden, hvor alt vil bli håndtert via Omnium.

Dette resulterer i en nedgang i returer ettersom at det er mye enklere å bytte varen de har bestilt. Videre kan man bruke dataene for å analysere produkter som ofte blir returnert, er små i størrelsen eller lignende.  

Erstatningsordre

 • Rask håndtering av ordre som ikke kunne bli levert, eller av andre årsaker ikke kan returneres
 • Betalingsinformasjon overføres fra den originale ordren til erstatningsordren, som muliggjør retur og kreditering av erstatningsordren
 • Håndtering av ordre som opprinnelig var forduftet, men som dukket opp igjen
 • Bedre oversikt over erstatninger
 • Sperrer erstatning av erstatningsordre for å unngå misbruk

Bytteordre

 • Gjør det enkelt for kunden å bytte produkter 
 • Nytt produkt i stedet for pengene tilbake
 • Kunder vil i mindre grad bestille samme vare i flere størrelser
 • Resulterer i nedgang av returer
 • Kan byttes flere ganger
 • Automatisk kreditering via Omnium

Vil du vite mer? 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon eller vil booke en demo.