Kundehistorie

E-Wheels

e-wheels

E-Wheels & Omnium  

E-Wheels er Nordens største forhandler av små elektriske kjøretøy. De ble etablert i 2014 og anses som en pioner innen det grønne skiftet. I tillegg til sine egne produktserier E-wheels og Momas har de enerett for salg av Kaabo i hele Skandinavia, Zero i Danmark og Norge samt Airwheel, Gotway, Joyor og Kingsong i Norge. 

E-Wheels bruker Omnium til å automatisere ordreprosessen og håndtere allokering av nye ordre. Etter at E-Wheels begynte å bruke Omnium har effektiviteten økt betraktelig, og de behandler nå flere hundre ordre på under 2 minutter. 

 

ordrebehandling

Ordrebehandling
innkjøp

Innkjøp
lagerstyring

Lagerstyring
frakt

Frakt
betaling

Betaling

"Med tidligere systemer nådde vi en barriere for ytterligere vekst. Omnium bidro til å fjerne denne barrieren via oversiktlig WMS-funksjonalitet, effektiv ordrehåndtering med geniale automasjoner samt Omnikanal. Alt dette på tvers av flere markeder! Til tross for en god økning i omsetning, har vi bedre kontroll og kan fint skalere ytterligere. Omnium er i tillegg ett fint team å jobbe med, jeg kan trygt anbefale Omnium!"

Søderlind-Markus
Markus Søderlind
CIO I E-Wheels

Ordrebehandling

Omnium hjelper E-Wheels med å automatisere ordrebehandlingen i forbindelse med innkjøp og import når ordre skal inn eller ut til kunden. Omnium tar seg av hele ordreflyten, inkludert frakt, betaling, og lager- og fraktetiketter. Etikettene vil genereres og skrives ut via Omnium, og de andre stegene i ordreprosessene vil også utføres automatisk i henhold til ordreflyten.

E-Wheels
Lager

Innkjøp 

Omnium håndterer og automatiserer E-Wheels planlegging av innkjøp. E-Wheels selger sparkesykler som produseres i Kina, og disse sparkesyklene kommer i store volum i ulike containere. Omnium gjør det mulig å allokere kundeordre direkte på bestillingene fra leverandør, og dermed kjøre alle ordrene samlet ut til kundene. Dersom en container er ventet om to måneder med X antall sparkesykler, vil man kunne planlegge innkjøpene, oppdatere lagerbeholdningen og prosessere ordre. Alt dette styres og utføres direkte i Omnium OMS.

Effektivitet 

Etter at E-Wheels begynte å ta i bruk Omnium har de økt effektiviteten betraktelig. Tidligere brukte de på lageret opp til en hel dag på å planlegge innkjøp og generere og skrive ut fraktetiketter. Ved å automatisere store deler av ordreprosessen gjennom Omnium bruker de nå kun rundt 2 minutter på å fullføre betaling og skrive ut fraktetiketter for hundrevis av ordre.

e-wheels
OMS-cloud

Integrasjoner  

E-Wheels bruker Klarna som betalingsleverandør, Tripletex som ERP system og Optimizely som netthandelsplattform. Omnium er integrert med alle disse systemene, noe som gjør at alt kan håndteres i en og samme plattform. Dette skaper en sømløs og omnikanal handelsopplevelse gjennom hele ordreløpet.

Flere kundehistorier  

Les mer om hvordan andre kunder tar i bruk Omnium.